4 förbättringar på ditt kontor för att imponera på potentiella kunder

Kunder

Föreställ dig det här, dina potentiella kunder har just flugit runt halva jordklotet och du förväntar dig att de ska bli överväldigade av tjänsterna du tänker erbjuda dem, och så går saker som du egentligen borde kunna kontrollera på ditt kontor fel. Medan du lade allt ditt fokus på att leverera en bra pitch, så bortsåg du från det som först och främst skulle ge intryck på dem – ditt kontor. Vi ska se på 4 sätt som garanterat får ditt kontor att ge ett bra första intryck.

1 – Ha inte rörigt på kontoret

Med begränsat kontorsutrymme får du absolut inte ha det rörigt. Det finns ingen ursäkt för att ha pappershögar utspridda i en enda röra. Det finns så många smarta, kompakta förvaringsmöjligheter nuförtiden att till och med den minsta lilla investering i något sådant lönar sig genom att det ger en bättre arbetsmiljö, vilket i sin tur leder till mer produktiv arbetskraft. Det du vill undvika är att potentiella, eller till och med nuvarande kunder, ser en rörig arbetsmiljö och får för sig att ditt arbete är likadant – oorganiserat och utspritt överallt.

2 – Inför moderna tekniska kontorssystem som förbättrar arbetsflödet

Det finns många kontorssystem som bidrar till förbättrat arbetsflöde, men det gäller att se till att de fungerar bra ihop, inte överlappar varandra vad gäller användning och är enkla att använda. Ett system som är bra att använda är bokningssytem konferencerum. Pronestors programvara kan exempelvis sömlöst integreras med Microsoft Outlook, ett av de mest populära programmen på marknaden när det gäller informationshantering. Detta gör det enkelt att införa och använda, då det är inbyggt och införlivat i själva programmet istället för att användas enskilt vid sidan om.

3 – Lyft fram ditt varumärke

Ett väl genomtänkt kontor kan hjälpa till att lyfta fram ditt varumärke och vad det står för. Kontoret ska helst vara inbjudande och spegla vilken sorts verksamhet du har och stödja behovet för vissa avdelningar. Kreativa verksamheter skulle till exempel kunna ha inredning som speglar ett utanför-boxen-tänkande, medan mer formella verksamheter som advokatfirmor hellre inreder mer strikt och seriöst. Potentiella kunder är alltid, och ska vara, kritiska i sin bedömning av människor och verksamheter som de ska jobba med så att att de inte slösar tid i onödan på ett dåligt köp.

4 – Erbjud förfriskning

Okej, avtalet står väl inte och faller med detta, och om det gör det så kanske det ändå är bäst så. Hur som helst är det alltid trevligt att bjuda på förfriskningar vid kundbesök. En exklusiv kaffemaskin eller vattenkylare kan göra mycket för trevnaden medan de väntar. Att ha ett sortiment med förfriskningar ger intrycket att du är förberedd på olika personers behov och önskemål, och därmed gör du bra intryck på dina potentiella kunder.

Som du ser finns det ett flertal olika förbättringar/förändringar du kan åstadkomma på ditt kontor, beroende på vad din verksamhet kräver. Det är viktigt att du alltid visar upp ditt kontor från sin bästa sida för att få och behålla kunder, och att ge dem en bra upplevelse, och kontoret fyller en viktig funktion här.